Unge og voksne som Elitesportsudøvere

Den mentale sundhed og styrke, bør være en naturlig del af din træning.

Du er typisk sportsudøvere mellem 17-30 år, som deltager på sportens eliteniveau - på 1'ste holdet og måske på et landshold og du drømmer sikkert om en international karriere. Måske du allerede lever af din sport og ønsker at sikre at karrieren fortsætter og kontrakten forlænges.

Afhængig af om du er en del af ungdomsklasserne eller er på seniorniveau, vil der være forskellige udfordringer, der er behov for at håndtere. Én ting er dog sikkert, og det er, at du investerer rigtig mange træningstimer og har hele tiden fokus på de små ting der kan forbedres og har meget storeforhåbninger og forventninger til dig selv.

Som sportsudøver på eliteniveau går du "ALL IN" på din sport og investerer mange timer for at få succes i din sport. 

 

 

Ungdomsklasserne

Er du stadig en del af ungdomsklasserne skal man desuden tilvænnes til mange flere træningstimer og endnu større krav og forventningspres samt håndtere overgangen til en større årgang og stadig fortsætte på elite- og/eller landsholdsniveau.
For begge grupper gælder at de gerne vil deltage til de nationale mesterskaber og internationale konkurrencer og -mesterskaber, såsom EM og VM og være i den absolut bedste fysiske og mentale form, som man kan forestille sig.
For de yngste i denne gruppe er en af udfordringerne at træningsmængden stiger fra årgang til årgang, ligesom konkurrencen bliver endnu hårdere. Den kraftcentertræning, udtagelsessamling eller deltagelse i bruttotruppen på en træningslejr op til en større konkurrence, som før var en selvfølge, skal der nu kæmpes for.
Det er en stor mental udfordring at gennemføre de mange træningstimer gennem mange år. Undervejs skal mange studier og eksamener håndteres og gå hånd i hånd med et øget konkurrencepres og somme tider føler de sig helt alene med sine mentale udfordringer.
På dette niveau er det ikke ualmindeligt at angsten for at præstere bliver en kraftig "drilletanke". Der er meget på spil og det skal de alle lære at håndtere således de fortsat evner, at holde fokus på den effektive træning eller kan præstere deres bedste under pres i konkurrencesituationen.
I værste fald begynder de at overtræne af frygt for ikke at blive udtaget og risikere at pådrage sig skader. Skader betyder ofte isolation fra fællesskabet. Det kan føre en mulig identitetskrise eller depression med sig. Derfor er det vigtigt at man som elitesportsudøveren aktivt arbejder på at udvikle deres mentale sundhed og mentale styrke, som en naturlig del af sin træning.
KONTAKT MIG 

FORLØB

Når jeg starter et udviklingsforløb med de unge i denne kategori, møder jeg dem typisk derhjemme eller hos familien.. Gennem udviklingsforløbet er det almindeligt, når timingen er rigtig, at jeg observerer dem i træningen samt støtter eller coacher dem til konkurrencer.

Den mentale træning starter først på samtalebasis og den ene forælder tilbydes at deltage ved den første samtale. Herefter er det én til én samtaler. Samtalerne er i fortrolighed og såfremt der er behov for yderligere støtte hjemmefra, er det med accept af, at mor eller far orienteres og involveres. Herefter er næste trin, at jeg deltager til træningen og støtter og coacher til mestringen virker. Herfter deltager jeg ved konkurrencerne. Denne trinvise udvikling at min mentale støtte og coaching kræver en god portion tillid, og det er nødvendigt idet intensitetsniveauet i konkurrencerne er meget større og giver mange svar, som fremadrettet er en hjælp når den mentale styrke skal videreudvikles.

Tidligt i udviklingsprocessen, skal dit mentalt barometer besvares således vi kan opnå en fælles reference og udgangspunkt om deres nuværende situation, behov og dermed en hjælp til den strukturerede mentaltræningsplan, der skal udarbejdes. Herudover kan de selv følge med i udviklingen af deres mentale styrke.

TEST DIN MENTALE STYRKE HER

I begyndelsen er der ca. en uge mellem møderne. Afhængig af behovet og deres træningssituation kan vi gennemføre møderne virtuelt, men hurtigt bliver der både 2 og 3 uger mellem møderne.

I den mellemliggende periode er der ”mentale lektier” som skal trænes. Det er ikke ualmindeligt at vi samtidig med mentaltræningen, indarbejder specifikke mestringsteknikker, set i forhold til en bestemt konkurrence, et særligt stævne eller mesterskab. 

Samtalerne har ofte et mestringsmål således de ”virker” i konkurrencen – både før, under og efter.

Jeg følger tæt op før der iværksættes flere mentale redskaber. Redskaberne er simple og lette at arbejde med og de oplever med det samme en effekt.

Denne målgruppe har også behov for en "fortrolig", som de frit kan tale med, og hvor der i mindre grad er behov for en specifik udviklingsproces.

Man starter typisk med at investere i et klippekort med 5 klip, som er 5 samtaler af en varighed fra 60 til 75 minutter pr. møde. Herefter er det kun målet der afgør hvor mange klip man herefter vil købe.

Det er gratis at udfylde dit mentale barometer og få sin mentale score, men feedbacksamtalen koster et klip.

Lad os tage en snak

Kontakt
crossmenuchevron-down