Min tilgang

"Jeg brænder for at hjælpe dig der
brænder for at nå sit mål"

I mit arbejde som sportspsykologisk konsulent er jeg meget optaget af dig, som det hele menneske i de sammenhænge du er en del af.  

Jeg arbejder ud fra den væsentlige forudsætning, at effektiv mentaltræning og udvikling af din mentale styrke, sker med afsæt i din mentale sundhed.

Din mentale sundhed skal være i balance. Det betyder med andre ord, at jeg både udvikler din mentale sundhed og mentale styrke på samme tid, hvilket giver dig en hurtig effekt.

Dog vil der altid være forskellige ting der presser og udfordrer børn og unge i sporten.

Hvilke områder skal så justeres, ændres eller udvikles? Det ved jeg ikke og mange gange ved du det heller ikke.

Derfor anvender jeg "dit mentale barometer", der giver dig en mental score, en feedback og et indblik i de områder hvor du har behov for mental udvikling, OG så får vi en fælles reference og et udgangspunkt for din videre udvikling. 

Metoden - Jeg samarbejder med dig således du opnår en større selvindsigt, selvforståelse og gennemslagskraft, og bliver i stand til at nå større mål og resultater. Med andre ord begynder du at vinde over dig selv.

Metoden i praksis – er med afsæt i den Kognitive- og den Meta kognitive psykologi  i en kombination med den sportspsykologiske værktøjskasse, samt mange års erfaring fra arbejdet med børn og unge.

Jeg arbejder med afsæt i de tanker, følelser, fysiske reaktioner atleten har, set i forhold til de situationer og mål som atleten stræber efter at mestre. Indenfor hvert af disse områder kan der være dybere lag af tanker, følelser og fysiske reaktioner som de har svært ved at sætte ord på. Det hjælper jeg med at sætte ord på, samtidig med at jeg ændrer på de uhensigtsmæssige tanker som driller når du reagerer på dine følelser.  

Eksempler kan være: Konkrete situationer der fremkalder præstationsangst, dystre tanker som er svære at overkomme eller tidligere hændelser, som har sat sig dybe spor i bevidstheden og som fremkalder fysiske reaktioner og en større lyst til at flygte væk fremfor at håndtere de reaktioner, som hændelsen har sat i bevidstheden.

Herudover arbejder jeg også ud fra min forståelse af hvordan de omkringliggende faktorer i miljøet, påvirker hverdagen, træningen og konkurrencesituationen.

Jeg er nysgerrig efter at vide, hvilke strukturer atleten har i sin hverdag, hvordan er deres søvn, hvilken kost de får, hvordan går det i skolen, hvad med lektierne, hvordan forbereder de sig til eksamenerne, hvordan er deres fysiske og mentale restitution efter træningen eller konkurrence, er koncentrationsevnen i orden, føler de sig udbrændt, hvilken viljestyrke og glæde har de oa.

Til at afdække atletens nuværende mentale niveau anvender jeg blandt andet ”dit mentale barometer”, som er et spørgeskema, som du udfylder og får en skriftlig feedback på. Herefter mødes vi og taler om dine svar. Du forstår NU dig selv og dine motiver, endnu bedre og dermed også årsagen til den mentale udvikling vi skal samarbejde om.

Vi udarbejder herefter en prioriteret struktureret mental træningsplan, hvor det beskrives hvad du skal arbejde med i forskellige situationer - til træning, til konkurrence, til eksamen og når du er hjemme oa. 

Gennem vores samarbejde vil du opleve at din trivsel i hverdagen forbedres, og du vil tydelig mærke at din selvtillid øges sammen med dit selvværd. Du vil forbedre din evne til, at håndtere stress og modgang, således dine sportslige præstationer forbedres markant.

Vejen til målet er dels gennem personlige samtaler, mentalt hjemmearbejde og konkurrencespecifik mentaltræning og dels gennem de reaktioner der naturligt opstår når du arbejder og reagerer på de input du tager til dig og arbejder med, og sidst men ikke mindst den hverdag du er en del af, som også påvirker dig.

Balancen mellem den mentale styrke og mentale sundhed også kaldet den mental balance, ligger til grund for hvilken fysiske topform du opnår og dermed de resultater du kan opnå.

Den strukturerede mentaltræning planlægges og iværksættes herefter i en fælles forståelse.

Fokus på den mental styrke og -sundhed blev meget tydelig under det seneste OL 2020(2021) i Japan, hvor atleter i mental balance simpelthen præsterede bedre.

Lad os tage en snak

Kontakt
crossmenuchevron-down